Kategorier
Rekrytering

Dags att prova Rusta och Matcha 2 i Göteborg

Det finns många företag i Göteborg som hjälper arbetssökande. Genom att prova rusta och matcha 2 får man mer personlig hjälp och större chans att lyckas.

Eva hade länge försökt att hitta ett arbete. Envis som hon var ville hon inte ta hjälp av någon och tyckte det var jobbigt att kontakta arbetsförmedlingen. Som om det tydde på svaghet. Trots att hon var noga med ansökningar och förberedde sig till det yttersta blev slutresultatet det samma. Hon kom till intervjun och där tog det stopp. Det var likadant varje gång.

Till sist fick hon bara acceptera att hon behövde hjälp. För hon visste att det inte var något fel på de kunskaper hon hade. Hon var kvalificerad till alla jobb hon sökte. Men något måste hon gjort fel. Så hon kontaktade arbetsförmedlingen och skrev in sig. Det var då hon fick veta om ett nytt program som kunde hjälpa henne vidare. Det blev vändpunkten.

Rusta och Matcha 2 gav nya chanser

Det var egentligen inte ett nytt program utan ett gammalt som utvecklats och blivit mycket bättre. Hennes kontaktperson på arbetsförmedlingen berättade om ROM2 i Göteborg. Med programmet skulle hon få hjälp som var personligt anpassad till just hennes behov, som var att klara av den sista fasen i arbetssökandet. Att få komma vidare till intervju två eller bli direkt anställd.

De visade sig att arbetsförmedlingen hade ett samarbete med företag som hon fick stifta bekantskap med. Sedan började en ny resa där hon fick lära sig hur hon skulle föra sig vid anställningsintervjun. Det var en spännande tid. Bara en månad senare fick hon en andra intervju hos ett företag och blev sedan anställd. Nu kunde Eva inte förstå varför hon väntade så länge med att ta steget till arbetsförmedlingen.